Onze Verhaal

Terug naar de oorsprong

Play4Peace is een vereniging die in november 2015 officieel werd opgericht (in werking sinds 2014) door Ayman Ramdani ter nagedachtenis aan zijn vader, Mohamed Ramdani die in 2014 overleed na een lange strijd met ziekte. Ayman voelde de behoefte om dit project op te zetten, zowel om zijn vaders nagedachtenis te eren als om zijn eigen verdriet te verwerken. Hij besefte dat betrokkenheid bij humanitaire en solidariteitsacties hem zou helpen om zijn verdriet te verwerken en tegelijkertijd een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.

Aymans vader was een wees met een passie voor sport, die het belang van onderwijs benadrukte als middel voor persoonlijke ontwikkeling en openheid naar anderen. Hij wilde deze waarden doorgeven aan zijn kinderen en het idee om de minderbedeelden, vooral weeskinderen, nooit te vergeten.

Ayman-et-son-pere

Ayman Ramdani, die deze familiewaarden graag wilde bestendigen, besloot Play4Peace op te richten om jongeren, ongeacht hun achtergrond, afkomst of cultuur, steun en een omgeving te bieden die bevorderlijk zijn voor hun ontwikkeling. Het doel van de vereniging is kansarme jongeren activiteiten aan te bieden waardoor ze kunnen groeien, delen, zelfvertrouwen herwinnen, zichzelf verrijken en hun creativiteit uiten. Play4Peace stelt veel jongeren in staat om los te komen van hun routine, de wereld te verkennen, betrokken te raken bij de maatschappij en ambassadeurs te worden in hun buurt/gemeenschap.

Voor Ayman wordt de samenleving van morgen gebouwd en ontwikkeld met jongeren.

Kortom, Play4Peace is een organisatie die is gebaseerd op familiewaarden van solidariteit, onderwijs en openheid, met als doel kansarme jongeren ondersteuning te bieden voor hun persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing, en tegelijkertijd de erfenis van de liefde voor sport en onderwijs die de vader van Ayman Ramdani heeft doorgegeven, voort te zetten.

 

 

Enkele datums :

2014
Lancering van Belgium Plays 4 Peace

2015
Eerste editie van Brussels Play4Peace
die werd georganiseerd in het kader van de Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede. Er namen 2500 mensen aan deel.

2017
Sinds 2017 staat het Brussels Play4Peace-project onder de bescherming van UNESCO. In 2017 won het project "Brussels Play4Peace" de prijs voor het beste internationale evenement op het Peace & Sport Forum onder voorzitterschap van.Prins Albert II van Monaco en Didier Drogba.

2018
Sinds 2018 staat Play4Peace onder de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning van België.

2019
Genomineerd op het Peace & Sport Forum onder voorzitterschap van Prins Albert II van Monaco
in de categorie Innovatief Project van het jaar voor het “Play4Peace House” project.

2021
In 2021 wordt Play4Peace geselecteerd als SDG Voice Belgium - Ambassadeur voor België om het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNPD) te vertegenwoordigen dat 17 globale, geïntegreerde en onderling afhankelijke doelstellingen heeft gedefinieerd.

notre-histoire-2

"Play4Peace is een plek waar je jezelf kunt zijn, anders gezegd, je kan handelen en denken zoals jij dat wenst zonder te vrezen voor beoordelingen. Alle beslissingen worden genomen na overleg met de jongeren zelf. Je leest het goed, dankzij de jeugd en voor de jeugd! Play4peace heeft mij verschillende opportuniteiten aangeboden, die ik in andere omstandigheden nooit zou gekregen hebben. Je kan deelnemen aan verschillende activiteiten zoals inspirational talks en humanitaire projecten. Daarnaast kun je ook opleidingen volgen rond verschillende topics. Bij Play4peace heb ik de gelegenheid gekregen om uit te wisselen met verschillende mensen, die mij veel hebben bijgebracht en mij eventueel hebben aangezet tot het nadenken."

Abdullah Belasri
Student Industrieel ingenieur (VUB)

Mailing-List

X
Wij respecteren uw privacy.