Onze Verhaal

Terug naar de oorsprong

Terug naar de oorsprong. Play4Peace werd in november 2015 opgericht op een persoonlijk initiatief na een gezinsdrama. Om de gezinswaarden door te geven die zijn vader hem had bijgebracht, wilde Ayman Ramdani jonge mensen begeleiden en ondersteunen, ongeacht hun geschiedenis. Play4Peace biedt daarom kansarme jongeren een ruimte om tot rust te komen, nieuwe mensen te ontmoeten, te werken, maar ook om hun creativiteit te uiten!

Voor Play4Peace is sport geen missie maar een middel voor de ontwikkeling en inclusie van jongeren in de samenleving.

notre-histoire-1

Enkele datums :

2015
Eerste editie van Brussels Play4Peace die werd georganiseerd in het kader van de Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede. Er namen 2500 mensen aan deel.

2017
Sinds 2017 staat het Brussels Play4Peace-project onder de bescherming van UNESCO. In 2017 won het project "Brussels Play4Peace" de prijs voor het beste internationale evenement op het Peace & Sport Forum onder voorzitterschap van.Prins Albert II van Monaco en Didier Drogba.

2018
Sinds 2018 staat Play4Peace onder de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning van België.

2019
Genomineerd op het Peace & Sport Forum onder voorzitterschap van Prins Albert II van Monaco in de categorie Innovatief Project van het jaar voor het “Play4Peace House” project.

2021
In 2021 wordt Play4Peace geselecteerd als SDG Voice Belgium - Ambassadeur voor België om het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNPD) te vertegenwoordigen dat 17 globale, geïntegreerde en onderling afhankelijke doelstellingen heeft gedefinieerd.

notre-histoire-2

"Ik ben Bouzrouti Yousra en ik ben 19 jaar oud. Drie maanden geleden heb ik de vereniging leren kennen dankzij een vriendin. Ik heb de kans gekregen om deel te nemen aan de inspirational talks, die mij enorm veel hebben bijgebracht, vooral op vlak van zelfontwikkeling en zelfvertrouwen. Het heeft mij gemotiveerd om door te zetten en om nooit op te geven. Ayman is een ongelooflijke persoon die jongeren helpt om het beste van zichzelf uit te stralen. En daarvoor wil ik hem hartelijk bedanken! Hij heeft me aangezet om meer in mezelf te geloven en om mijn kijk over deze wereld te verbreden. Er valt zoveel nog te ontdekken en te beleven, en samen met het hele jongerenteam gaan we er nog iets groots van maken!"

Yousra Bouzrouti
Student Industrieel ingenieur (VUB)

Mailing-List

X
Wij respecteren uw privacy.