Onze Verhaal

Terug naar de oorsprong

Terug naar de oorsprong. Play4Peace werd in november 2015 opgericht op een persoonlijk initiatief na een gezinsdrama. Om de gezinswaarden door te geven die zijn vader hem had bijgebracht, wilde Ayman Ramdani jonge mensen begeleiden en ondersteunen, ongeacht hun geschiedenis. Play4Peace biedt daarom kansarme jongeren een ruimte om tot rust te komen, nieuwe mensen te ontmoeten, te werken, maar ook om hun creativiteit te uiten!

Voor Play4Peace is sport geen missie maar een middel voor de ontwikkeling en inclusie van jongeren in de samenleving.

notre-histoire-1

Enkele datums :

2015
Eerste editie van Brussels Play4Peace die werd georganiseerd in het kader van de Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede. Er namen 2500 mensen aan deel.

2017
Sinds 2017 staat het Brussels Play4Peace-project onder de bescherming van UNESCO. In 2017 won het project "Brussels Play4Peace" de prijs voor het beste internationale evenement op het Peace & Sport Forum onder voorzitterschap van.Prins Albert II van Monaco en Didier Drogba.

2018
Sinds 2018 staat Play4Peace onder de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning van België.

2019
Genomineerd op het Peace & Sport Forum onder voorzitterschap van Prins Albert II van Monaco in de categorie Innovatief Project van het jaar voor het “Play4Peace House” project.

2021
In 2021 wordt Play4Peace geselecteerd als SDG Voice Belgium - Ambassadeur voor België om het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNPD) te vertegenwoordigen dat 17 globale, geïntegreerde en onderling afhankelijke doelstellingen heeft gedefinieerd.

notre-histoire-2

"Ik ben in contact gekomen met Play 4 peace via vrienden. Deze kennismaking was heel onverwacht: de pandemie was net gestart waardoor de meeste instellingen die ons de mogelijkheid gaf om te studeren moesten sluiten. Mijn vrienden en ik hadden dus geen plek meer om te studeren, tot een vriend ons Ayman presenteerde. Ayman had ons de P4P House ter beschikking gesteld en werd hij onze redder in nood! We hebben kennis gemaakt met sommige leden van Play 4 Peace en deden enkele (sportieve) activiteiten die zeer verrijkend waren zoals: golf, inspirational talks, voetbal en dergelijke. De energie en diversiteit in deze vereniging is buitengewoon. Het is een vereniging met zeer mooie ideeën die als hoofddoel hebben om sociale en culturele barrières te breken onder andere met behulp van sport. Ik raad iedereen aan om zich aan te sluiten om deel uit te maken van verandering in deze maatschappij! 

Zoals Mahatma Gandhi zei: “Be the change you want to see in the world.”

Hatim Atmani

Mailing-List

X
Wij respecteren uw privacy.