Onze Verhaal

Terug naar de oorsprong

Terug naar de oorsprong. Play4Peace werd in november 2015 opgericht op een persoonlijk initiatief na een gezinsdrama. Om de gezinswaarden door te geven die zijn vader hem had bijgebracht, wilde Ayman Ramdani jonge mensen begeleiden en ondersteunen, ongeacht hun geschiedenis. Play4Peace biedt daarom kansarme jongeren een ruimte om tot rust te komen, nieuwe mensen te ontmoeten, te werken, maar ook om hun creativiteit te uiten!

Voor Play4Peace is sport geen missie maar een middel voor de ontwikkeling en inclusie van jongeren in de samenleving.

notre-histoire-1

Enkele datums :

2015
Eerste editie van Brussels Play4Peace die werd georganiseerd in het kader van de Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede. Er namen 2500 mensen aan deel.

2017
Sinds 2017 staat het Brussels Play4Peace-project onder de bescherming van UNESCO. In 2017 won het project "Brussels Play4Peace" de prijs voor het beste internationale evenement op het Peace & Sport Forum onder voorzitterschap van.Prins Albert II van Monaco en Didier Drogba.

2018
Sinds 2018 staat Play4Peace onder de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning van België.

2019
Genomineerd op het Peace & Sport Forum onder voorzitterschap van Prins Albert II van Monaco in de categorie Innovatief Project van het jaar voor het “Play4Peace House” project.

2021
In 2021 wordt Play4Peace geselecteerd als SDG Voice Belgium - Ambassadeur voor België om het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNPD) te vertegenwoordigen dat 17 globale, geïntegreerde en onderling afhankelijke doelstellingen heeft gedefinieerd.

notre-histoire-2

"Play4Peace is een plek waar je jezelf kunt zijn, anders gezegd, je kan handelen en denken zoals jij dat wenst zonder te vrezen voor beoordelingen. Alle beslissingen worden genomen na overleg met de jongeren zelf. Je leest het goed, dankzij de jeugd en voor de jeugd! Play4peace heeft mij verschillende opportuniteiten aangeboden, die ik in andere omstandigheden nooit zou gekregen hebben. Je kan deelnemen aan verschillende activiteiten zoals inspirational talks en humanitaire projecten. Daarnaast kun je ook opleidingen volgen rond verschillende topics. Bij Play4peace heb ik de gelegenheid gekregen om uit te wisselen met verschillende mensen, die mij veel hebben bijgebracht en mij eventueel hebben aangezet tot het nadenken."

Abdullah Belasri
Student Industrieel ingenieur (VUB)

Mailing-List

X
Wij respecteren uw privacy.