Uitwerking en ontdekking

BRUSSELS SPORT YOUTH LEADERS

Onze jeugdcommissie is verantwoordelijk voor verschillende sociale en maatschappelijke projecten. Het doel is om bruggen te slaan tussen jongeren en andere actoren in de samenleving, om de kloof en ontkoppeling tussen hen te verkleinen.

De 'BSYL' is een plaats van uitwisseling, luisteren, meningsuiting en debat en heeft ook de missie om jongeren bewust te maken en jongeren te betrekken bij de verschillende doelstellingen van duurzame ontwikkeling om een ​​samenleving op te bouwen met jongeren en niet voor hun zonder hun erbij te betrekken.

nos-activites-1

Onderwijs

Onderwijs is een recht voor iedereen met een enorme invloed om verandering en transformatie teweeg te brengen, dus laten we elke jongere de aanvullende en noodzakelijke instrumenten geven om dat doel te bereiken. Play4Peace biedt didactische ondersteuning, ruimtes voor zowel studie als opleiding, inspirerende conferenties, enz. om jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling en hun het verlangen terug te geven om te dromen en in zichzelf te geloven. Tijdens de blok hebben studenten 7/7 en 24/24 toegang tot het Play4Peace House.

back-to-school

BACK TO SPORT & BACK TO SCHOOL

Schenken van school- en sportuitrusting (en hygiëne producten in sommige gevallen en tijdens verschillende lockdowns) voor kansarme jongeren, partnerverenigingen, kinderziekenhuizen, weeshuizen en vluchtelingencentra.

  • In 2019 hebben meer dan 100 jongeren sportmateriaal ontvangen.
  • In 2020 hebben meer dan 300 jongeren sportmateriaal ontvangen.

Zonder deze steun zouden veel jongeren niet kunnen deelnemen aan onze sportactiviteiten waardoor zij andere jongeren ontmoeten, uit hun buurt te komen, ... Een laptop bezitten of kwaliteitsvolle schoolbenodigdheden zoals de andere jongeren in de klas voorkomt het vroegtijdig schoolverlaten en herstelt het zelfvertrouwen (het gevoel van uitsluiting verdwijnt of neemt sterk af).

  • In 2018 hebben ongeveer 50 jongeren schoolmateriaal ontvangen.
  • In 2019 200 jongeren.
  • In 2020 400 jongeren.

De 2 BACK 2 projecten worden beheerd door de jongeren van Play4Peace wat het mogelijk maakt hun betrokkenheid en verantwoordelijkheid te vergroten, in contact te staan ​​en te luisteren naar families en verenigingen,… en vooral om hun te laten zien dat de jongeren zelf ook deel uitmaken van de puzzel van solidariteit. Voor Play4Peace is delen ook een vector voor inclusie in de samenleving.

back-to-sport

Play Together

Play Together is een nieuw project dat is ontstaan ​​uit de wens om de relatie tussen jongeren en de politie te verbeteren. Door middel van verschillende activiteiten willen we de dialoog openen en de vooropgezette ideeën van elkaar deconstrueren en samen projecten bouwen. We werken momenteel samen met de politie in de zone Brussel / Elsene, met de steun van de Amerikaanse ambassade in Brussel en onze partner STARPAL in San Diego.

play-together

"Ik ben in contact gekomen met Play 4 peace via vrienden. Deze kennismaking was heel onverwacht: de pandemie was net gestart waardoor de meeste instellingen die ons de mogelijkheid gaf om te studeren moesten sluiten. Mijn vrienden en ik hadden dus geen plek meer om te studeren, tot een vriend ons Ayman presenteerde. Ayman had ons de P4P House ter beschikking gesteld en werd hij onze redder in nood! We hebben kennis gemaakt met sommige leden van Play 4 Peace en deden enkele (sportieve) activiteiten die zeer verrijkend waren zoals: golf, inspirational talks, voetbal en dergelijke. De energie en diversiteit in deze vereniging is buitengewoon. Het is een vereniging met zeer mooie ideeën die als hoofddoel hebben om sociale en culturele barrières te breken onder andere met behulp van sport. Ik raad iedereen aan om zich aan te sluiten om deel uit te maken van verandering in deze maatschappij! 

Zoals Mahatma Gandhi zei: “Be the change you want to see in the world.”

Hatim Atmani

Mailing-List

X
Wij respecteren uw privacy.