Uitwerking en ontdekking

BRUSSELS SPORT YOUTH LEADERS

Onze jeugdcommissie is verantwoordelijk voor verschillende sociale en maatschappelijke projecten. Het doel is om bruggen te slaan tussen jongeren en andere actoren in de samenleving, om de kloof en ontkoppeling tussen hen te verkleinen.

De 'BSYL' is een plaats van uitwisseling, luisteren, meningsuiting en debat en heeft ook de missie om jongeren bewust te maken en jongeren te betrekken bij de verschillende doelstellingen van duurzame ontwikkeling om een ​​samenleving op te bouwen met jongeren en niet voor hun zonder hun erbij te betrekken.

nos-activites-1

Onderwijs

Onderwijs is een recht voor iedereen met een enorme invloed om verandering en transformatie teweeg te brengen, dus laten we elke jongere de aanvullende en noodzakelijke instrumenten geven om dat doel te bereiken. Play4Peace biedt didactische ondersteuning, ruimtes voor zowel studie als opleiding, inspirerende conferenties, enz. om jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling en hun het verlangen terug te geven om te dromen en in zichzelf te geloven. Tijdens de blok hebben studenten 7/7 en 24/24 toegang tot het Play4Peace House.

back-to-school

BACK TO SPORT & BACK TO SCHOOL

Schenken van school- en sportuitrusting (en hygiëne producten in sommige gevallen en tijdens verschillende lockdowns) voor kansarme jongeren, partnerverenigingen, kinderziekenhuizen, weeshuizen en vluchtelingencentra.

  • In 2019 hebben meer dan 100 jongeren sportmateriaal ontvangen.
  • In 2020 hebben meer dan 300 jongeren sportmateriaal ontvangen.

Zonder deze steun zouden veel jongeren niet kunnen deelnemen aan onze sportactiviteiten waardoor zij andere jongeren ontmoeten, uit hun buurt te komen, ... Een laptop bezitten of kwaliteitsvolle schoolbenodigdheden zoals de andere jongeren in de klas voorkomt het vroegtijdig schoolverlaten en herstelt het zelfvertrouwen (het gevoel van uitsluiting verdwijnt of neemt sterk af).

  • In 2018 hebben ongeveer 50 jongeren schoolmateriaal ontvangen.
  • In 2019 200 jongeren.
  • In 2020 400 jongeren.

De 2 BACK 2 projecten worden beheerd door de jongeren van Play4Peace wat het mogelijk maakt hun betrokkenheid en verantwoordelijkheid te vergroten, in contact te staan ​​en te luisteren naar families en verenigingen,… en vooral om hun te laten zien dat de jongeren zelf ook deel uitmaken van de puzzel van solidariteit. Voor Play4Peace is delen ook een vector voor inclusie in de samenleving.

back-to-sport

Play Together

Play Together is een nieuw project dat is ontstaan ​​uit de wens om de relatie tussen jongeren en de politie te verbeteren. Door middel van verschillende activiteiten willen we de dialoog openen en de vooropgezette ideeën van elkaar deconstrueren en samen projecten bouwen. We werken momenteel samen met de politie in de zone Brussel / Elsene, met de steun van de Amerikaanse ambassade in Brussel en onze partner STARPAL in San Diego.

play-together

"Play 4 Peace is een geweldige organisatie, waardoor ik mensen met allerlei achtergronden heb leren kennen. Play 4 Peace brengt mensen bij elkaar, zodat we elkaar ontmoeten op basis van een gemeenschappelijke passie voor de sport die we beoefenen. Het helpt jongeren bij het aanpakken van sociale kwesties, bijvoorbeeld door sympathie en begrip te ontwikkelen en alledaagse vooroordelen te overwinnen. Maar voor mij is het belangrijkstedat ik hierdoor de sport kan spelen waar ik van hou, met anderen die ook van de sport houden."

Thomas Karmarker

Mailing-List

X
Wij respecteren uw privacy.