Eerste training: Ikigaï

WhatsApp-Image-2023-09-25-at-11-55-59-(1) 

Ontdek je Ikigai: de eerste Play4Peace Academy training

Play4Peace Academy trapte haar allereerste programma af met een speciale training over Ikigai. Deze workshop, geleid door de getalenteerde Framboise Boël, markeerde het begin van een spannende reis voor de studenten van de Academy.

Wat is Ikigai?
Ikigai, dat oorspronkelijk uit Japan komt, is een diepzinnig concept dat vreugde en de zin van het leven omvat. Het is de plek waar passie, missie, roeping en beroep elkaar ontmoeten. Het is de kruising vinden tussen waar je van houdt, waar je goed in bent, wat de wereld nodig heeft en waar je voor betaald kan worden. Ikigai is dus het geheim van een bevredigend en lonend leven.

In deze workshop verkenden studenten dit fascinerende concept en leerden ze hun passies, vaardigheden en diepste aspiraties kennen. Framboise Boël begeleidde onze jongeren bij het ontdekken van hun Ikigai en moedigde hen aan om na te denken over hun aspiraties en deze te delen.

Op één lijn komen met je waarden
Een van de meest opvallende aspecten van deze training was het belang van jezelf afstemmen op je waarden. Onze studenten realiseerden zich dat om hun Ikigai te bereiken, het essentieel was om trouw te blijven aan hun diepste waarden. Door zich te verbinden met wat echt belangrijk voor hen is, vonden ze de kracht om te volharden in hun zoektocht naar vervulling.

De kracht van actief luisteren
Een ander aspect dat zeer gewaardeerd werd, was het actieve luisteren van Framboise Boël, dat de kwaliteit van de workshop versterkte. De studenten hadden het gevoel dat hun leerervaring versterkt was door deze aandachtige en toegewijde aanpak. 

Deze reflecties benadrukken de significante impact van oprecht luisteren en diepe betrokkenheid bij het leren over krachtige ideeën zoals Ikigai.

Op weg naar een veelbelovende toekomst
Deze eerste Ikigai cursus heeft de deur geopend naar een reeks spannende ontdekkingen voor onze studenten. Het is een bewijs van onze toewijding om hen ervaringen en kennis te bieden die hen zullen ondersteunen op hun reis als ondernemer. We geloven dat deze training een vonk van motivatie en begrip heeft ontstoken die zal blijven schijnen tijdens hun reis op Play4Peace Academy.

We kijken ernaar uit om meer van deze transformatieve momenten met jullie te delen en om onze jongeren een toekomst vol beloftes te zien tegemoet gaan.

Blijf kijken voor meer informatie over de volgende stappen in dit buitengewone avontuur op Play4Peace Academy! ????????

"Ik ben Bouzrouti Yousra en ik ben 19 jaar oud. Drie maanden geleden heb ik de vereniging leren kennen dankzij een vriendin. Ik heb de kans gekregen om deel te nemen aan de inspirational talks, die mij enorm veel hebben bijgebracht, vooral op vlak van zelfontwikkeling en zelfvertrouwen. Het heeft mij gemotiveerd om door te zetten en om nooit op te geven. Ayman is een ongelooflijke persoon die jongeren helpt om het beste van zichzelf uit te stralen. En daarvoor wil ik hem hartelijk bedanken! Hij heeft me aangezet om meer in mezelf te geloven en om mijn kijk over deze wereld te verbreden. Er valt zoveel nog te ontdekken en te beleven, en samen met het hele jongerenteam gaan we er nog iets groots van maken!"

Yousra Bouzrouti
Student Industrieel ingenieur (VUB)

Mailing-List

X
Wij respecteren uw privacy.