Bezoek van Zijne Majesteit de Koning

Screenshot-2023-11-09-at-14-11-42 

Zijne Majesteit de Koning bezoekt Play4Peace House

Play4Peace, dat sinds 2018 onder de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning staat, had de immense eer Koning Filip en de Amerikaanse ambassadeur in het Koninkrijk België te ontvangen voor een uitwisseling met jongeren over de Play4Peace Academy en de jeugd in 2030.

Deze ontmoeting markeerde de lancering van een speciaal project voor ons, de "Youth Goals 2030", in samenwerking met het Paleis.

De "Youth Goals 2030" zijn jeugddoelen die jongeren aan de soeverein voorlegden. Ze konden ideeën, projecten en oplossingen aandragen om de situatie van jongeren in de samenleving te verbeteren. Ze bespraken een hele reeks onderwerpen, van huisvesting tot onderwijs, van sociale diversiteit tot geestelijke gezondheid, van werkgelegenheid tot identiteitsconflicten, van milieukwesties tot veiligheid en de ontwikkeling van een beleid voor jongeren van 18 tot 30 jaar, die zich in de overgangsperiode tussen adolescentie en volwassenheid bevinden.

Het doel is duidelijk: tegen 2030, in samenwerking met het Paleis en hopelijk binnenkort met publieke en private partners, zal de jeugdproblematiek niet langer een algemeen beleid zijn, maar een welomschreven visie gericht op het ondersteunen van de persoonlijke en professionele inclusie van jongeren. Momenteel leeft bijna de helft van de Brusselse jongeren onder de armoedegrens. Dit onderstreept de dringende noodzaak om hand in hand te werken met onze jongeren en ervoor te zorgen dat ze niet alleen maar subjecten zijn, maar actieve deelnemers aan het bouwen van een betere toekomst. We moeten naar hen luisteren, hen erbij betrekken en hen een gevoel van verantwoordelijkheid geven.

In het gezelschap van de ambassadeur van de VS, de heer Adler, hadden onze jongeren ook de kans om te praten over onze vereniging, hoe deze bijdraagt aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en mogelijkheden voor samenwerking gericht op het inspireren, leren van en uitwisselen met Amerikaanse programma's, jongeren en zelfs ondernemers.

Laten we samen een bedrijf creëren dat zijn toekomstige leiders echt waardeert en ondersteunt.

Hier zijn enkele artikelen, opnames en video's
RTBF
La Libre Belgique
Soir Mag 
BRUZZ
BX1
RTL
Point de Vue
DHNet

"Ik ben Bouzrouti Yousra en ik ben 19 jaar oud. Drie maanden geleden heb ik de vereniging leren kennen dankzij een vriendin. Ik heb de kans gekregen om deel te nemen aan de inspirational talks, die mij enorm veel hebben bijgebracht, vooral op vlak van zelfontwikkeling en zelfvertrouwen. Het heeft mij gemotiveerd om door te zetten en om nooit op te geven. Ayman is een ongelooflijke persoon die jongeren helpt om het beste van zichzelf uit te stralen. En daarvoor wil ik hem hartelijk bedanken! Hij heeft me aangezet om meer in mezelf te geloven en om mijn kijk over deze wereld te verbreden. Er valt zoveel nog te ontdekken en te beleven, en samen met het hele jongerenteam gaan we er nog iets groots van maken!"

Yousra Bouzrouti
Student Industrieel ingenieur (VUB)

Mailing-List

X
Wij respecteren uw privacy.