Play4Peace op het Wellbeing Summit

Screenshot-2023-11-28-at-11-31-31 

Play4Peace op het Wellbeing Summit

Bij Play4Peace zijn we trots op onze recente deelname aan de prestigieuze Wellbeing Summit die plaatsvond bij TheMerode. Dit evenement bracht experts, voorvechters en toonaangevende denkers op het gebied van welzijn en geestelijke gezondheid samen.

Hoogtepunten waren onder meer ons jonge lid Nisrine die sprak naast figuren zoals Shadille Estepan van Lady Gaga's Born This Way Foundation, Nicolas Janssen, lid van het Waals Parlement en de Federatie Wallonië-Brussel, en Professor Khinzang Lhendup, een gerenommeerde contemplatieve wetenschapper uit Bhutan.

Het centrale onderwerp van discussie, de geestelijke gezondheid van jongeren, ligt ons nauw aan het hart. Nisrine deelde moedig haar persoonlijke ervaring, waarbij ze licht wierp op de uitdagingen die verband houden met sociale media en de druk die het legt op de jeugd van vandaag. Ze besprak hoe deze platforms het zelfbeeld en de perceptie van de wereld bij jongeren kunnen beïnvloeden, evenals het gebrek aan ondersteunende infrastructuur.

Haar bijdrage benadrukte het belang van het creëren van veilige ruimtes en op maat gemaakte hulpbronnen voor jongeren die worstelen met geestelijke gezondheidsproblemen. Haar interventie diende als een krachtige herinnering dat ons werk bij Play4Peace relevanter en noodzakelijker is dan ooit.

Het Wellbeing Summit bood ons een fantastische gelegenheid om bewustwording te creëren over deze cruciale kwesties en ons voortdurende engagement voor het welzijn van jongeren te benadrukken. Het versterkte onze vastberadenheid om sociale en culturele barrières te doorbreken en kwetsbare jongeren de tools te bieden om geestelijke gezondheidsuitdagingen te overwinnen.

Onze deelname aan deze top heeft niet alleen onze rol als gepassioneerde pleitbezorgers voor het welzijn van jongeren bevestigd, maar heeft ook de deuren geopend naar nieuwe samenwerkingsverbanden en initiatieven om de geestelijke gezondheid en het welzijn van jongeren in Brussel en daarbuiten te verbeteren.

"Ik heb kennis gemaakt met play 4 peace gedurende de tweede zit in corona tijden. Ze hebben hun lokalen ter beschikking gesteld aan verschillende studenten, in een periode waarin een studieplek vinden een uitdaging was. Hierna heb ik ook nog aan een initiatieles golfen mogen deelnemen , iets wat ik nooit eerder had gedaan."

Abdennour Toulni
Revalidatie wetenschap en kinesitherapie VUB

Mailing-List

X
Wij respecteren uw privacy.